Oavgjort för United – Ryan Giggs historisk

Taison fixade poäng för Sjachtar Donetsk

Sjachtar Donetsk och Manchester United delade på poängen.

CL-mötet mellan tvåan och ettan i grupp A slutade 1-1.

I samma match blev Ryan Giggs historisk som den meste CL-spelaren någonsin.

Manchester United går knackigt i ligan, men den första gruppspelsmatchen i Champions League gav 4-2 mot Bayer Leverkusen.

I kväll såg det länge ut som att det skulle bli tre nya poäng för engelsmännen.

Efter 18 minuter gav Danny Welbeck United ledningen i bortamötet mot Sjachtar Donetsk.

Taison kvittrade

Ledningen höll sig till den 76:e minuten då Taison snappade upp en svag rensning från Nemanja Vidic och dunkade in kvitteringen i nättaket.

På slutet skapade Sjachtar ett visst tryck mot United-målet, men några fler mål blev det inte.

I gruppens andra match vann Leverkusen över Real Sociedad med 2-1 efter ett sent frisparksmål av Jens Hegeler.

Gruppen toppas av United efter de två inledande omgångarna. Sjachtar skuggar där bakom på samma poäng.

Giggs historisk

I den 66:e minuten av matchen blev Ryan Giggs inbytt för Marouane Fellaini, vilket blev ett historisk ögonblick. Den 39-årige mittfältaren gjorde därmed match nummer 145 i Champions League, vilket betyder att han är nummer ett i kategorin. Inför kvällens match delade Giggs förstaplatsen med Raúl.

– Det har funnits många bra spelare som har spelat i Champions League genom åren, Raúl tillhör den absoluta toppen som en av de allra bästa – han har ett fantastiskt målrekord och har vunnit turneringen tre gånger. Om jag passerar honom så är det en riktig ära för mig, sa Giggs inför matchen.