Wilton Figueiredo lämnar AIK.

”Krislaget” AIK är nu på väg att på riktigt blanda sig i guldstriden.

Spelet mot Malmö höll i alla fall guldklass.

– Det är jätteroligt att spela i AIK nu, säger tvåmålsskytten Wilton Figueiredo till ppv.

AIK rivstartade. Wilton Figueiredo gjorde 1-0 redan i den sjätte minuten, framspelad av Kenny Pavey. En snygg nick stolpe in.

Pavey ökade sedan på till 2-0 i den elfte minuten. Efter en flygande kontring avslutade han distinkt intill Jonas Sandqvist högra stolpe.

– Allting fungerar i AIK nu, säger Wilton Figueiredo.

Wilton Figueiredo satte även AIK:s tredje mål. I den 65:e minuten slog AIK en snabb frispark och Wilton fick helt oattackerad mot ett passivt MFF-försvar.

Skottet gick via en malmöback i en båge över Jonas Sandqvist.

Ola Toivonen gjorde snyggt Malmös tröstmål i den 89:e minuten.

”Mest vägvinnande”

Segern var AIK:s femte raka i Allsvenskan. Så här sa Nebojsa Novakovic innan matchen:

– Seger, då kan vi snacka guld.

AIK ligger nu bara två poäng bakom serieledande Elfsborg. Och PPV:s expert Tomas Antonelius ger AIK goda chanser i kampen om guldet.

– AIK spelar det mest vägvinnande spelet i Allsvenskan just nu, säger Antonelius.