Gefle förlorade i slutminuterna

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-15

Kalmar fick inte hål på moldaviska motståndarna

Det gick inget vidare för de svenska lagen i Europa League-kvalet.

Gefle fick en tung hemmaförlust mot Dinamo Tbilisi från Georgien när de drog på sig en straff i matchens slutminuter.

Kalmar fick oavgjort på hemmaplan mot moldaviska Dacia Chisinau.

Europa League-kvalet är inne på sin andra omgång.

Gefle som fått en fair play-plats från UEFA fick en tung start mot Dinamo Tbilisi.

I den 11:e minuten tog bortalaget ledningen med 1–0 genom Mate Vatsadze.

1–0 stod sig till den 51:a minuten då Gefle blev tilldömda en straff som Hans Berggren förvaltade.

Gefle hade kunnat komma undan med ett oavgjort resultat om inte domaren återigen dömt straff i den 87:e minuten, denna gång till Tbilisi. 2–1 blev ett faktum när Levan Khmaladze satte bollen.

Satte inte chanserna

Kalmar har moldaviskt motstånd i form av Dacia Chisinau.

I deras första möte på torsdagen lyckades inte Kalmar få till det.

Kalmars Daniel Sobralense bjöd på flera farliga framspelningar i den första halvleken men inget resulterade i mål. I den andra halvleken hade Kalmar klart spelövertag men det hjälptes inte. Matchen förblev mållös.