Blåsta på en ny fest

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-11

U21-landslaget missar EM

Det blir ingen repris på förra sommarens stora fotbollsfest för det svenska U21-landslaget.

Trots ett tidigt mål av Pierre Bengtsson kunde inte laget vända 1-4-underläget från första matchen mot Schweiz.

Efter 1-1 i Malmö är nu laget borta från slutspelet i Danmark 2011.

– Vi gör bort oss lite i första matchen och det är inte lätt komma till andra matchen med 1-4 i baken, säger kaptenen Albin Ekdal till TV10.

Sverige behövde göra tre mål efter 1-4-förlusten på bortaplan i den första matchen mot Schweiz. En frenetisk svensk offensiv inledningsvis såg också ut att bana väg för ett mirakel.

Drömträff av Bengtsson

Efter kvarten spelad fick Pierre Bengtsson en drömträff från distans och dundrade in 1-0. Guillermo Molins hade sedan ett jätteläge med huvudet men Yann Sommer i Schweiz mål gjorde en jätteräddning.

När Denni Avdic brände ett fint skottläge från nära håll rann greppet om matchen Sverige ur händerna. Nya offensiva planer lades i paus men hoppet släcktes omgående när spelet kom igång igen.

I den 47:e minuten släckte Nassim Ben Khalifa det svenska hoppet med sin kvittering och säkrade Schweiz avancemang.

– Vi hade ett mål innan matchen och det var att leda i halvlek och det gjorde vi. Sedan ville vi bara köra på andra men det blir tungt när de gör 1-1, säger Albin Ekdal.

”Vi gör bort oss”

Sverige är nu borta från EM i Danmark 2011. En tung utveckling efter fjolårets stora succé i mästerskapet på hemmaplan när Ola Toivonen, Marcus Berg och Pontus Wernbloom fanns med och sköt laget till semifinal.

– Vi gör bort oss lite i första matchen och det är inte lätt komma till andra matchen med 1-4 i baken. Vi hade lite otur i första matchen. De satte sina chanser och vi missade en straff, säger Ekdal.

En dyster avslutning också för förbundskapten Jörgen Lennartsson som nu lämnar landslaget för att ta över Stabaek.