Selakovics hattrick tog död på svit

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-08

Första bortasegern sedan mars

Stefan Selakovic hade minst sagt en stor kväll på Hisingen.

Veteranen gjorde tre av målen när IFK Göteborg utklassade Häcken med en femetta i derbyt och såg till att döda sin dystra bortaform.

– Ska man slå till så ska man slå till ordentligt, säger Selakovic till PPV.

IFK Göteborg

Den 13 mars vann IFK Göteborg den allsvenska premiären mot Kalmar med 3-0.

Därefter har Blåvitts bortfacit varit en dyster läsning för göteborgarna.

Sju raka bortamatcher har slutat utan någon trepoängare, och söndagens derby på Rambergsvallen började inte särskilt lovande heller.

Jonas Henriksson rann igenom redan efter tre minuter och drog snyggt in 1-0 med vänsterfoten.

Tidig Selakovic-kvittering

Men IFK-kvitteringen kom mindre än tio minuter senare genom Stefan Selakovic. Och Göteborg skulle också få gå in till halvtidsvilan med ledning efter Hannes Stillers 2-1-mål.

I den andra halvleken fortsatte målskyttet.

Pigge Elmar Bjarnason satte 3-1 och Selakovic fick både inleda och avsluta målskyttet för de blåvita med två mål som fastställde slutresultatet 5-1.

– Vi har rätt bra utdelning men vi får nog igen lite för att vi förlorade på Gamla Ullevi i våras, säger Selakovic som medgav att både han och laget hade marginalerna med sig.