Sveriges drömresultat

Uppdaterad 2013-03-27 | Publicerad 2013-03-26

David Alabas kanonskott gav kryss mellan Irland och Österrike

Irland höll 2-1 till matchens sista sekunder.

Då klev Bayern Münchens David Alaba fram och bombade in kvitteringen för Österrike.

Ett drömresultat för Sverige – då inget av länderna rycker ifrån oss i tabellen.

Sportbladets klassiska förstasida efter Danmark-Sverige i EM 2004.

Ett nätt spelande Österrike – med David Alaba, 20, som trequartista – tog ledningen via en påpasslig tåpaj signerad Stuttgarts anfallare Martin Harnik, 25.

Men Irland, som kritiserats av en ilsken hemmaopinion för sin oförmåga att göra mål, kom snabbt tillbaka i matchen.

Jonathan Walters är ökänd för sina många straffmissar i Stoke-tröjan.

Walters blev tvåmålsskytt

I dag fick han chansen i de gröna landslagsfärgerna – och gjorde ingen besviken.

Med en hårt placerad straff fixade den renrakade yttern kvitteringen för Irland.

I första halvlekens sista minut gav han sedan laget ledningen. Irland är giftiga på fasta situationer och Walters nickade in 2-1 på James McCleans hårt skruvade hörna.

Österrike jobbade hårt för att komma tillbaka i den andra halvleken, men hemmalaget ställde upp bussen framför duktige målvakten David Forde.

Alaba bombade in kvitteringen

Till slut tvingades Forde kapitulera.

På övertid tog David Alaba emot bollen, tittade upp, och stänkte in kvitteringen från 30 meter.

2-2, alltså. Giovanni Trapattonis absoluta mardrömsresultat, då det påminner den forne italienske förbundskaptenen om EM 2004.

Då spelade Sverige som bekant 2-2 mot Danmark och slog ut ett vansinnigt Italien ur mästerskapet.

Drömresultat för Sverige

Men det är ett drömresultat för Sverige. Kampen om andraplatsen i Grupp C är nu helt jämn. Österrike, Sverige och Irland har åtta poäng vardera.

I gruppens andra match vann Tyskland komfortabelt över Kazakstan med 4-1 efter två mål av Dortmunds Marco Reus.