Slog till efter sju sekunders spel

Publicerad 2013-05-29

Tysklands mål en världsrekordnotering

Redan sju sekunder in i matchen tog Tyskland ledningen – när Ecuador drällde med bollen. Världsrekordet var bara början på det fyrverkeri Löws mannar skulle bjuda sydamerikanerna på.

– Spelarna som var där för första gången gjorde det mycket bra under första halvlek, säger Joachim Löw till Tyska fotbollsförbundet.

Löws Tyskland redde ut stormen.

Tysklands fotbollslandslag är just nu på USA-turné och mötte under kvällen Ecuador, som för nuvarande parkerar på andra plats i den Sydamerikanska VM-kvaltabellen.

Vänskapsmatchen spelades i Florida, dit många supportar från Ecuador lyckats ta sig. De fick inledningsvis uppleva en mindre massaker och uppvisning i tysk effektivitet. Dessutom bjöds publiken på det snabbaste landskampsmålet genom tiderna. Första målet gjordes nämligen redan efter sju sekunders spel – av Lukas Podolski.

Tyskland släppte därefter loss hela sitt artilleri och hade efter 24 minuter gjort 4-0, efter att både Podolski och Lars Bender gjort två mål vardera.

– Jag ville bara prestera bra och att vi skulle driva på hårt från början. Det senaste halvåret har vi sett att Ecuador har ett riktigt bra lag, säger världsrekord-innehavaren Podolski.

Ecuador tog över

Just 4-0 verkar dock vara en ledning som tyska landslaget ska undvika.

Efter att både Lukas Podolski och Bender gjort två mål vardera, tog Ecuador över taktpinnen och skapade flera kvalificerade möjligheter.

Innan halvleken var slut hade sydamerikanerna reducerat till 4-1 genom Antonio Valencia, och dessförinnan haft ett skott i ribban.

Adler räddade Tyskland

I den andra halvleken kom Ecuador ut med förnyad energi, medan tyskarna såg ängsliga ut och inte alls kom upp i samma standard som under den inledande halvtimmen.

Detta resulterade i en massiv och kreativ offensiv från Ecuadors sida, där Tyskland kan tacka sin duktige målvakt René Adler för ett antal högkvalitativa räddningar.

I den 84:e minuten fick han dock kapitulera när Walter Ayovis frispark letade sig hela vägen in mål från snäv vinkel. Ecuador låg sedan på för att få till stånd ytterligare reducering, men tyskarna lyckades hålla undan till slutresultatet 4-2.

– I första halvlek spelade vi mycket bra. I andra blev vi trötta och fick betala priset i värmen, säger målvakten Adler till Tyska fotbollsförbundet.

Härnäst för Tyskland väntar vänskapsmatch mot USA 2:a juni.