Oavgjort på Strömvallen

Marcus Hansson (till vänster), lämnar Gefle för norska nykomlingen Tromsö.

Djurgården och Gefle fortsätter att ta poäng i fotbollsallsvenskan.

1–1 på Strömvallen betyder att båda lagen tagit poäng i sex raka matcher.

Det var två formstarka lag som kom till spel på Strömvallen. Gefle hade skrotat fembackslinjen och gått tillbaka till 4-4-2. Det gav effekt till en början. Gefle spelade frejdigt och visade upp offensiva kvalitéer som i tidigare matcher uteblivit. Gefle gick av planen med första halvleks två hetaste chanser.

Den förre Djurgårdenspelaren Mikael Dahlberg höll bort Emil Bergström i straffområdet och avslutade med ett lågt skott mot Kenneth Høie. Marcus Hansson var sedan ytterst nära att sätta 1–0, men Høie kunde i sista stund peta ut bollen till en hörna.

Hansson kvitterade

Djurgårdstränaren Per-Mathias Högmo bytte sedan in Luis Solignac i början på den andra halvleken. Redan efter tio minuter sköt argentinaren ett farligt skott som Mattias Hugosson räddade. Men returen gick ut till Erton Fejzullahu som enkelt kunde rulla in sitt andra allsvenska mål för säsongen.

Men hemmalaget gav inte upp, speciellt inte Marcus Hansson. Det tredje riktigt farliga läget i matchen satt. Mittfältaren var högst upp ett inlägg och nickade in kvitteringen.

Nästa match för Djurgården är mot Öster på söndag. En speciell match, den sista på Stockholm Stadion.