Ferguson sågar Nani efter cup-förlusten

Publicerad 2012-11-01

United-tränaren kritisk till bolltappet

Skyller på Nani ”Om vi behållit bollen vid hörnflaggan, hade matchen varit över”.

Manchester United ledde med 3–2 med knappa minuten kvar mot Chelsea och skulle spela av tiden.

Då tappade Nani bollen – i sista sekunden fick Chelsea straff och kvitterade.

Efteråt var Alex Ferguson kritisk till portugisen.

Manchester United var på väg att ta sin andra raka 3–2-seger borta mot Chelsea igår. I Ligacupmötet hade Uniteds unga lag ledningen tre gånger under ordinarie tid.

Med knappa minuten kvar var laget i anfall. Men istället för att säkerhetsspela valde Nani att söka en svårare lösning.

– Vi gav bort bollen vid det tredje målet efter att ha haft total kontroll. Allt vi behövde göra var att behålla bollen inom laget, sa Alex Ferguson, enligt Daily Mail.

Istället kunde Chelsea kontra. Ramires ordnade en straff som Eden Hazard förvaltade. I förlängningen var Chelsea starkast och kunde vinna med 5–4.

”Försöker ofta avråda honom”

– Nani är rutinerad, men han är en spelare som vill utmana försvarare och vi vill inte avråda honom från det. Men i den situationen, om vi behållit bollen vid hörnflaggan, hade matchen varit över.

Nanis framtid på Old Trafford är osäker. Häromdagen skrev Telegraph att spelaren hotat att lämna klubben. I somras förhandlade 25-åringen (fyller 26 om två veckor) med Zenit St Petersburg, men affären sprack på grund av spelarens lönekrav.