Tog PSG ur krisen & firade 200 mål

Uppdaterad 2012-11-25 | Publicerad 2012-11-24

Zlatan bakom allt – igen – när PSG bröt sviten

PARIS/STOCKHOLM. PSG var ”i kris” efter två matcher utan Zlatan Ibrahimovic.

Med svensken tillbaka vann laget direkt efter att Zlatan gjort två mål och legat bakom de två andra i 4–0-segern mot Troyes.

– Jag har spelat med press och i kris i tio år nu, jag är van vid det, säger 31-åringen.

Det är tydligt: Paris Saint-Germain kan inte vinna utan Zlatan Ibrahimovic. Svensken har missat totalt tre matcher i årets ligaspel. Tre matcher som bara inbringat två poäng.

”Är van vid det”

En fotskada stoppade 31-åringen från 0-0-matchen mot Ajaccio i augusti och sedan kostade avstängningen nyligen svenskens medverkan i 1-1-matchen mot Montpellier och 1-2-förlusten mot Rennes. Resten av matcherna har Zlatan spelat med sju segrar, tre oavgjorda och en förlust som resultat.

Managern Carlo Ancelotti var därför tacksam att svensken var tillbaka mot Troyes. Efter 1-2-förlusten senast deklarerade italienaren att ”vi är i kris” men nu är den över efter att Zlatan legat bakom allt i 4-0-segern.

– Jag har spelat med press och i kris i tio år nu, jag är van vid det, säger Zlatan Ibrahimovic.

”Skapa en vinnarmentalitet”

31-åringen tog sig förbi sin försvarare på kanten och gav kompisen Maxwell öppet mål till 1-0 efter dryga kvarten. Timmen in i matchen löpte Ibrahimovic ensam mot Troyes försvar innan han frispelade Blaise Matuidi som löpte sig fri på djupet och gjorde 2-0. Matchens behållning ordnade svensken sedan på egen hand.

Efter 70 minuter kom Zlatan fri till vänster. Vinkeln var dålig men avslutet distinkt, ribba in intill det första krysset. Målet var Ibrahimovics 200:e totalt på 373 ligamatcher i karriären, skriver Infostrada. Men han var inte färdig.

Med bara minuter kvar på klockan gav Ezequiel Lavezzi anfallskompisen Zlatan öppet mål från bara någon meter till svenskens tolfte mål i Ligue 1 för säsongen och 201:a ligamål i karriären.

PSG återtar nu ledningen i ligan på 26 poäng. Lyon, som skuggar en poäng bakom, har dock spelat två matcher mindre.

– Vi vinner igen i dag och det skapar en vinnarmentalitet, säger svensken.