Dagens namn: Nils

Valencia cupmästare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-17

Nytt cupnederlag för Getafe

Alexis Ruano jublar tillsammans med lagkamraterna efter att ha gjort Valencias andra mål i cupfinalen mot Getafe.

Det har varit en fruktansvärt jobbig ligasäsong för Valencia. I cupen gick det bättre. Nu kan laget titulera sig cupmästare för sjunde gången efter seger med 3–1 mot Getafe.

Valenciaspelarna Zigic och Hildebrand jublar med bucklan efter cuptriumfen över Getafe.

Valencia fick en perfekt start på matchen när Juan Manuel Mata Garcia slog till efter bara fem minuters spel. Sju minuter senare kom 2–0 genom Alexis och Getafe tvingades jaga. Chanser saknades inte för något av lagen, men Getafe behövde en straff två minuter in på andra halvlek för att näta. Granero hittade rätt.

Närmare än ett skott i ribban kom sedan inte Getafe en kvittering. Istället avgjorde Fernando Morientes när han från nära håll nickade in 3–1 med sex minuter kvar att spela.

Valencia har haft en minst sagt jobbig säsong. Laget slåss fortfarande i botten av ligan, men ytterligare en titel i Copa del Rey gör det säkerligen något lättare att bära. Det är sjunde gången som klubben tar hem titeln, senaste gången var 1999. För Getafe var det ännu ett tungt cupnederlag efter den snöpliga sortin ur Uefacupen mot Bayern München.