Tre mål på 26 minuter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-31

Prica avgjorde med hattrick

Rade Prica sträcker upp pekfingret för att signalera att han gjort mål.

Svenske forwarden Rade Prica svarade för ett hattrick när Rosenborg besegrade Lyn hemma med 4–1. Segern på måndagskvällen innebär att Rosenborg spelat 22 matcher i år utan förlust.

Det förra rekordet med 21 matcher utan poängtapp hade Molde från 1998.

– Det var fantastiskt att göra hattrick. Jag har bara gjort det en gång tidigare och det var när jag spelade i Ålborg, sade den överlycklige matchhjälten.

Rade Prica var också inblandad i Rosenborgs första mål när han fixade en straff efter 28 minuter som Steffen Iversen slog in. I den andra halvleken var det sedan dags för Prica-show med tre mål inom 26 minuter.

Prica ligger nu i delad skytteligaledning med 14 fullträffar tillsammans med Moldes Mame Biram Diouf.

Rosenborg ser ut att gå mot ytterligare ett ligaguld, laget ligger tio pinnar för tvåan Molde och har en match mindre spelad.