Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Verner, Valter

”Nu har vi världens bästa liga”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-19

Spanien jublar över Zlatan – Italien deppar

BARCELONA/STOCKHOLM. Supervärvningarna har förvandlat Spanien till världens hetaste fotbollsliga.

Samtidigt fortsätter Serie A att tappa mark efter försäljningarna av superduon Zlatan Ibrahimovic och Kaká.

– Vi blir plundrade, precis som vi plundrade andra på 90-talet, säger Guido Guida, fotbollsreporter på Gazzetta dello Sport.

Cristiano Ronaldo, Kaká, Karim Benzema och Zlatan Ibrahimovic.

De spanska lagen, men Real Madrid och Barcelona i spetsen, har värvat tyngst av alla i sommar och nu spelar de flesta av fotbollsvärldens superstjärnor spelar sin fotboll på den Iberiska halvön.

”Inte något snack”

Premier League får därmed ursäkta, La Liga har tagit över tronen som världens bästa fotbollsliga.

– Med Zlatan Ibrahimovic i Barcelona är det inte längre något snack om vilken liga som är bäst i världen. Den spanska är utan tvekan nummer ett igen. Nu är de absolut största stjärnorna samlade här, säger Juan Castro på tidningen Marca, och får medhåll av kollegan Cordula Reinhardt på El Mundo Deportivo.

– Den spanska ligan har blivit en superliga tack vare den senaste tidens värvningar. Om Ibrahimovic skriver på för Barcelona blir den ännu attraktivare. Efter några år av engelsk dominans är Spanien åter världens bästa liga. Den kommer att få enormt mycket uppmärksamhet över hela världen kommande säsong, säger Cordula Reinhardt.

I Italien är situationen den rakt motsatta. Serie A:s två absolut största stjärnor, Zlatan Ibrahimovic och Kaká, har försvunnit till Spanien och en av fotbollsvärldens mest klassiska serier håller på att förvandlas till en b-liga.

”Finns många skäl”

– Vi vet om läget, de italienska lagen kan inte längre konkurrera med de allra största, säger Guido Guida på Gazetta dello Sport och fortsätter:

– Vi blir plundrade, precis som vi plundrade andra på 90-talet. Det är kris, och det finns många skäl till det. Dålig organisation, andra skatteregler och de dåliga arenorna är några av dem.

Följ ämnen i artikeln