Svensk målsuccé i Premier League

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-05

Larsson tvåmålsskytt

Sebastian Larsson blev stor hjälte för Birmingham i bortamatchen mot Wigan.

Svensken gjorde två mål i 3-2-segern, hans första Premier League-dubbel i karriären.

– Det var härligt att se honom i dag, säger managern Alex McLeish till klubbens hemsida.

Johan Elmander gjorde även dagens tredje svenskmål – men till ingen nytta då Bolton torskade borta mot Wolverhampton.

Sebastian Larsson har stort förtroende i Birmingham och är på väg att spela till sig ett riktigt gott rykte i stjärnspäckade Premier League. På lördagen blev 24-åringen matchhjälte borta mot Wigan.

Skruvade in två frisparkar

Mittfältaren kvitterade först till 1-1 på en något tursam frispark i matchens 61 minut. Inlägget från Larsson skruvades in direkt i mål och inledde samtidigt elva matchvinnande minuter för Birmingham.

Fem minuter efter kvittering satte Christian Benitez 2-1 innan det var dags för Larsson igen. I matchens 72:a minuten gjorde han sitt andra mål för eftermiddagen, återigen på frispark men denna gång mer medvetet.

Larsson skruvade frisparken över muren och snyggt in i målvaktens första hörn.

Hyllas av managern

– I Seb Larsson vet vi att vi har en spelare som är kapabel att producera kvalitetsfrisparkar. För två år sedan skapade hans frisparkar problem men han har haft en liten svacka där de har fastnat i muren eller precis missat målet så det var härligt att de honom göra två mål i dag, säger managern Alex McLeish.

Målen är svenskens åttonde och nionde i Premier League genom karriären och första gången han gör två mål i samma match.

Wigan reducerade i slutminuterna men Birmingham höll undan till seger med 3-2.

Också Johan Elmander passade på att vässa formen.

Bolton-anfallaren kom in i den 71:a minuten då han bytte av Jlloyd Samuel, och åtta minuter senare reducerade han Wolverhamptons ledning efter att Cahill arbetat fram bollen på hörna.

Målet blev dock inget värt då Wolves vann matchen med 2-1.