Efter fyra raka 0–0-matcher målexploderade Gunners

Andrej Arsjavin fick äntligen jubla med sitt Arsenal.

Mållösa i de fyra senaste matcherna.

Men på tisdagskvällen exploderade Arsenal.

Gunners sänkte West Bromwich med 3–1 – samtliga mål inprickade på 40 minuter i första halvlek.

Arsenal har sedan länge kunnat glömma ligatiteln och på slutet har laget radat upp mållösa matcher i ligan.

Mötena med West Ham, Tottenham, Sunderland och Fulham har alla slutat 0–0 – 360 minuter utan mål, alltså.

Men borta mot WBA var det dags för ketchup-effekt.

Jagar fjärdeplatsen

Redan i fjärde minuten utnyttjade Nicklas Bendtner svagt försvarsspel från hemmalaget och placerade in 1–0 intill stolpen.

WBA kvitterade förvisso på frispark bara tre minuter senare, men i 38:e minuten nådde Kolo Touré högst på en superb frispark från Andrej Arsjavin och knoppade in 2–1.

Bara fem minuter senare slarvade WBA återigen i försvarsspelet och Nicklas Bendtner kunde skicka in 3–1, framspelad av Touré.

Arsenal jagar fjärdeplatsen i ligan (som ger en kvalplats i till Champions League i höst) och är nu tre poäng bakom Aston Villa.