Chelseas drömtrend bröts – av Wigan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-26

Hade sex raka segrar i Premier League – sedan vann Wigan med 3–1

Chelsea toppade Premier League efter sex raka segrar. Sedan mötte Didier Drogba och kompani Wigan på DW Stadium. Och fick känna på säsongens första förlust. Matchen slutade 3–1.

Chelseas målvakt Petr Cech visades ut tidigt in i andra halvlek efter att ha fällt Hugo Rodallega. Samme Rodallega satte sedan straffen fram till 2–1 – och orsakade Carlo Ancelottis första förlust som manager för Chelsea.

Man Utd nya serieledare

John O'Shea och Dimitar Berbatov ordnade en 2–0-seger för Manchester United mot Stoke, som innebär att Chelsea förlorar serieledningen i Premier League till de regerande mästarna från Manchester. Titus Bramble och Paul Scharner gjorde Wigans två andra mål. Dider Drogba nätade för Chelsea.

Seger för Arsenal

Arsenal hakade på i toppstriden genom att bortabesegra Fulham med 1–0. I 52:a minutten chippade Cesc Fabregas fram bollen till Robin Van Persie som placerade in matchens enda mål.