Räddades av straff

Mohamed Abdellaoui frälste Norge.

Norge var på väg att gå mållöst mot Island.

Men då kom John Carew fri, fälldes och fixade en straff.

Straffen förvaltade Mohamed Abdellaoui säkert – och såg till att Norge fortsatt har en bra EM-chans.

En hemmamatch mot Island låter kanske enkelt.

Men Norge fick slita hårt på Ullevål i kväll. Trots ett par bra chanser, bland annat ett stolpskott av Alexander Tettey, stod det 0–0 när klockan närmade sig 90 minuter.

Men då, efter 87 minuter, kom John Carew igenom och blev fri. Han fälldes av målvakten Stefan Magnusson och domaren Ovidiu Alin Hategan tvekade inte många sekunder innan han pekade på straffpunkten.

Straff i krysset

Fram klev Mohamed Abdellaoui – och dunkade upp bollen i det högra krysset.

– Det var skönt att göra mål, säger "Moa" till NRK.

En tung smäll för Sverige, då Norge också är inblandat i striden om den bästa andraplatsen i EM-kvalet.

Resultatet innebar att Norge, tar andraplatsen i gruppen. De har 13 poäng, lika många som ledande Portugal, och tre poäng mer än trean Danmark, som dock har en match mindre spelad.

Nära play off

På tisdag möter Norge just Danmark.

– Nu är vi klara för play off om vi spelar oavgjort mot Danmark, säger Norges förbundskapten Egil "Drillo" Olsen.