Publicerad 2011-05-26

Gjorde två snabba mål - laget kvar i andraligan

Efter en tung säsong fick Linus Hallenius avsluta på ett snyggt sätt.

Linus Hallenius, 22, lånades ut till schweiziska FC Lugano från Genoa.

Säsongens sista match spelades i går och svensken blev inbytt och gjorde två mål.

Äventyret i Genoa hann aldrig ta fart innan Linus Hallenius fick veta att han skulle lånas ut till FC Lugano. Klubben håller till i den schweiziska andraligan - Challenge League.

Lugano har varit inblandade i toppstriden och jagat den åtråvärda andraplatsen, som ger spel i högstaligan.

Men trots en stabil 3-1 seger i går får Lugano snällt vänta till nästa säsong innan de gör ett nytt försök att ta sig upp.

Servette FC knep andraplatsen, och får därmed försöka kvala sig in till Super League.

Linus Hallenius Lugano slutade på samma poäng som Servette - 62 - men laget hade en betydligt mycket sämre målskillnad.

Två snabba mål

22-åringen har inte riktigt lyckats slå sig in i Luganos startelva. En skada under vintern har ytterligare försvårat Linus chanser.

Det har blivit tre mål på nio framträdande i ligan - två av dem kom i går.

Lugano besökte SR Delémont och var i behov av åtminstone en poäng. Men hemmalaget gjorde 1-0 innan Lugano, med Linus Hallenius på bänken, kunde kvittera.

Roberto Morinini valde då att kasta in sin svenske anfallare i den 56:e matchminuten.

Sex minuter senare gjorde Hallenius 1-2, och fyra minuter efter det stänkte han dit 1-3.

Några fler mål blev det inte, och även om Lugano till sist missade kvalspelet, fick Hallenius säga adjö med en fin insats.