GÖTEBORG

Flera allsvenska klubbar jagar anfallare.

Här är fyndet de missat - Wilton Figuiredo, 23, superettans skytteligaledare.

- Jag vill spela i ett stort lag i Sverige, säger Gais succébrasse.

PEKAR UPPÅT Gais anfallsfynd Figuiredo hittade rätt även i går, det betydde 2-0 mot Degerfors.

Efter en bedrövlig första halvlek slog Gais till tidigt i andra halvlek mot Degerfors.

I paus inbytte Gaisfrälsaren Mattias "Messias" Gravem slog till efter 85 sekunder på planen.

Gravem tog emot en passning från egne målvakten Dime Jankulovski och gjorde 1-0.

Men matchen avgjordes inte definitivt förrän makrillarnas nye gud, Wilton Figuiredo, slog till i 79:e minuten.

Brassen fick bollen av Gravem, avancerade och ryckte ifrån ett par Degerforsförsvarare, hade passningsalternativ, men sköt istället själv i steget från 25 meter - rakt upp i bortre krysset. Ett klassmål.

- Min match var okej. Men det var först i andra halvlek vi började spela lite bättre, säger Figuiredo.

Målet var hans nionde på tolv matcher i superettan, vars skytteliga han leder klart.

- Jag kan bättre. Mitt mål är att göra 20 mål, säger han.

Gais fick nys om Figuiredo när laget var på läger i brasilianska Fortaleza.I höstas anlände han till Göteborg för provträning.

-Han har spelat innermittfältare tidigare. Men det fungerade inte här så vi testade honom snabbt som anfallare istället, säger Gaistränaren Roland Nilsson.