Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-03

Tung kväll på Olympia – 1–4 och flera missade frilägen

Här är Helsingborgs skräckminuter:

51:a: 0–1 genom Quirino efter en jättetabbe av Daniel Andersson.

55:e: 0–2 på straff sedan Samir Beloufa hamnat på efterkälken och rivit ner Jones Kusi Asare.

57:e: 0–3 Quirino igen.

TUNGT. En sammanbiten Henke Larsson vandrar ut från Olympia.

Hemmapubliken på Olympia fick genomlida en total scenförändring i andra halvlek.

När Djurgården gjorde mål på allt mellan minut 51 och 57 säckade HIF ihop fullständigt. Och det var egna misstag som fällde avgörandet.

Vid 0–1 fumlade målvakten Daniel Andersson med bollen och en påpasslig Quirino prickade in sitt första mål i kväll.

Vid 0–2 hamnade Samir Beloufa på efterkälken och rev ner en framstormande Jones Kusi Asare.

Kylig Quirino

Djurgården släckte hoppet definitivt när utmärkte Jones Kusi Asare friställde Quirino. Brassen visade kyla då han prickade in trean.

En blytung afton för Helsingborg som innan det första baklängesmålet hållit nollan i åtta (!) halvlekar på raken. Dessutom hade HIF bud på både 1–0 och 2–0 för paus. Rene Makondele, som gjorde en stark debut, och Henrik Larsson missade flera öppna chanser.

Alla trodde på 1–0 efter en halvtimme när Henke Larsson brände ett jätteläge ensam med Pa Dembo Tourray. Men en reflexräddning stoppade Henke från ett givet mål. Pa Dembo var för övrigt Djurgårdens främste spelare i matchen.

Panikjagade

HIF fick lite plåster på såren när Makondele kunde reducera till 1–3 i 75:e minuten med hjälp av sin nye radarpartner. Men som det så ofta blir när ett lag panikjagar ytterligare ett mål...Djurgårdens inhoppare Mikael Dahlberg nickade in 4–1 via Anderssons stolpe.

Stuart Baxter har mycket att fundera på efter kvällens kalldusch. Försvaret, inte minst Samir Beloufa, såg svajigt ut. På pluskontot finns Rene Makondele som verkar trivas med Henrik Larsson. Henke är dock avstängd nästa match. I 89:e minuten drog han på sig sin tredje varning.

Noterbart: Marcus Lantz fick inte chansen från start. I stället kom han in med drygt 20 minuter kvar.

Närmast på HIF:s allsvenska program står Brommapojkarna, 16 september på Olympia.