DRÖMMÅLET

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-05-20

ÖSK-målvakten Rickard Rickardsson nickade in 1-1 på övertid

Nick, mål och jubel ÖSK:s målvakt Rickard Rickardsson klev upp på en hörna på tilläggstid och nickade in kvitteringen mot Malmö.

Första allsvenska matchen från start på över ett år.

Då slog målvakten (!) Richard Richardsson till direkt.

Han kvitterade mot Malmö på övertid.

I fjol satt Rickard Rickardsson på bänken hela säsongen bakom Bengt Andersson i IFK Göteborg.

Klev upp på hörna

I år har han suttit på bänken till förmån för Peter Westman i ÖSK.

Men när Westman skadade sig i bortamatchen mot Hammarby förra helgen fick Rickardsson chansen.

I hemmamatchen mot Malmö FF fick han starta sin första allsvenska match på drygt ett år.

Och han hade nog inte ens kunnat drömma om en sådan makalös upplösning på matchen.

När klockan tickat upp till 91 minuter satsade Örebro allt för att få till en kvittering.

Rickardsson lämnade sitt mål, sprang över hela planen och tog plats i straffområdet för att vara med på ÖSK-hörnan.

Och vad händer?

Ingen mindre än Rickardsson når högst och nickar in bollen snyggt i bortre hörnet.

Helt osannolikt.

”Jag hade bra häng”

Örebro hade radat upp fina kvitteringschanser mot Malmö men missade gång på gång.

– Vi har svårt att sätta dit chanserna så jag fick gå upp och hjälpa till lite, säger hjälten till PPV.

– Jag kollade mot Walker (tränaren), skrek att jag ville upp och fick ok. Jag hade ett bra häng, skrattar Rickardsson.

I första halvlek var han dock chanslös när Daniel Andersson slog in 1-0 för Malmö på straff.

– Jag hade velat ta den straffen också, säger Rickardsson.

Tränaren Patrick Walker var lättad över kvitteringen och poängen.

– Det var perfekt läge att flytta upp målvakten och vi var verkligen värda det målet. Synd bara att det inte kom lite tidigare, säger Walker till PPV.