United nära fiasko i Europa League

Publicerad 2012-02-23

Förlorade hemma på Old Trafford

Sir Alex Ferguson ser uppgiven ut i Manchester Uniteds match mot Ajax i Europa League. Men United gick vidare med sammanlagt 3–2.

Manchester United åkte oväntat ur Champions League.

I kväll var laget nära att bli utslaget från Europa League.

Ajax vann med 2–1 på Old Trafford och vara bara ett mål ifrån avancemang.

United gick vidare med sammanlagt 3–2.

Manchester United fick en behaglig grupp i Champions League med Basel, Benfica och Otelul Galati.

Men det engelska laget nådde aldrig slutspel efter att ha förlorat borta mot Basel.

United fick en gratisplats i Europa League, men var nära att åka ur den europeiska turneringen i kväll.

Sir Alex Fergusons mannar, som hade med sig 2–0 från bortamötet mot Ajax, tog ledningen efter bara några minuter genom Javier ”Chicharito” Hernandez.

Rooney saknades

Men United, som vilade några spelare och hade Wayne Rooney på skadelistan, såg stundtals oengagerat ut samtidigt som Ajax var hungrigt.

Strax före halvtid kvitterade Aras Özbiliz och några minuter före full tid gjorde Toby Alderweireld 2–1 och satte nerver i matchen.

Ställs mot Bilbao

Holländarna försökte sedan få in ett 3–1–mål, men United redde ut stormen och tog sig vidare med sammanlagt 3–2.

Nu väntar Athletic Bilbao i åttondelsfinal.

Det var Uniteds tredje förlust i Europa–spelet sedan oktober 2001.