Ny seger – då toppar man allsvenskans maratontabell

Malmö passerade IFK Göteborg och gick upp som ny etta i den allsvenska maratontabellen.

Det sedan anfallarna som inte kunde göra mål mot Gais gjorde – mål mot Gais.

– Malmö är just nu Sveriges bästa lag, säger tränaren Alexander Axén.

Malmö FF

Daniel Larsson och Mathias Ranégie bildar ett av seriens vassaste anfallspar, men mot Gais har de inte visat det.

På åtta respektive sju matcher mot göteborgarna hade de ett gemensamt facit på – noll mål.

Den dystra sviten sprack redan i 23 minuter in i måndagens match när Daniel Larsson sköt in 1–0 efter samspel med sin anfallskollega.

Minuterna senare satte Ranégie själv 2–0 på nick efter ett svepande inlägg av för dagen utmärkte Jiloan Hamad.

Obesegrade på hemmaplan

Resultatet stod sig tiden ut och Malmö har fortfarande inte förlorat på Swedbank Stadion den här säsongen.

– Vi är starka här hemma och kontrollerade matchen och spelade smart. Vi tröttade ut Gais med vårt frenetiska anfallsspel, säger Ranégie till TT.

Skåningarna går nu upp i topp av den allsvenska maratontabellen, där man passerar IFK Göteborg på målskillnad.

Ett Gais i kris har inte gjort mål på över 400 minuter och kvällens match var den tionde raka utan seger.

Lagen möts i Göteborg nästa vecka när serien vänder.

– Malmö är just nu Sveriges bästa lag, och fruktansvärt jobbigt att möta. Men vi ska göra allt för att ta poäng av dem i returen, säger Gaistränaren Alexander Axén.