Agüero räddade Argentina från fiasko

Publicerad 2011-11-16

Avgjorde med några minuter kvar att spela

Argentina var på väg mot ett nytt fiasko.

Det stjärnspäckade landslaget låg under mot Colombia – men Lionel Messi och Sergio Agüero vände till en 2–1–seger.

– Vi förtjänade att vinna, säger Messi.

Efter en förlust mot Venezuela och bara kryss hemma mot Bolivia var pressen stor på Argentina.

Och det blev inte roligare när Dorlan Pabón satte 1–0 för Colombia strax före paus.

Halvtidssnacket lär sedan ha påverkat Argentina positivt – för i andra halvlek klev storstjärnorna fram.

Dryga timmen in i matchen kvitterade Lionel Messi och bara minuter före full tid satte Sergio Agüero 2–1.

”Ger oss självförtroende”

– Det var tufft. Men vi förtjänade att vinna eftersom vi var det bättre laget. Den här segern ger oss självförtroende, säger Messi.

Agüero, som byttes in mot Ezequiel Lavezzi, satte fart på den argentinska offensiven.

– Vi spelade okej i den första halvleken, men i den andra, när jag kom in, blev vi bättre och fick mer fart i spelet, säger han.

– Det här var en väldigt viktig seger för oss.

Trepoängaren är Argentinas andra i VM-kvalet till Brasilien 2014. I första kvalmatchen besegrades Chile.