Publicerad 2012-08-12

Slog Chelsea med 3-2 i jättarnas match

Carlos Tevez firar mål med att visa namnet på var han kommer ifrån.

Två miljardlag gjorde upp om Community Shield på Villa Park.

Chelsea, FA-cup vinnare, klev på planen med prestigevärvningen Eden Hazard i startelvan.

Manchester City, ligamästare, klev av planen som vinnare.

Fram till idag hade storsatsande Manchester City inte värvat någonting den här sommaren.

Chelsea å andra sidan har en hel drös för att ersätta de Champions League-vinnare som lämnade klubben i somras.

Och det började lovande för de kungsblå från London.

Torres nätade

Fernando Torres visade att EM-formen höll i sig när han kyligt satte 1-0 efter briljant spel från Ramires.

Men i den 42:a minuten kom en kalldusch efter en ful tvåfotstackling av Chelseas Branislav Ivanovic på Aleksandar Kolarov.

Ivanovic fick ett rött kort som skulle visa sig ödesdigert, men Chelsea kunde gå in i halvtidsvila med ledningen.

I andra halvlek blev det snabbt en scenförändring.

Med tre mål på 12 minuter (Yaya Touré, Carlos Tévez och Samir Nasri) kopplade City ett järngrepp om segern.

Blek Hazard

Den för dagen bleke 333 miljoner kronors-mannen Eden Hazard klev av i 71:a minuten och ersattes av egna talangen Ryan Bertrand – som efter bara sju minuter hade reducerat till 3-2.

Men matchen fick aldrig någon nerv tillbaka och City stod som klara vinnare när domaren blåste av.

Tidigare idag stod det klart att Jack Rodwell inom kort blir Manchester Citys första nyförvärv för sommaren.