Sex minuter in i sin allsvenska debut sköt Nasiru Mohammed, 18, in 2-2.

Tio minuter in i sin allsvenska debut sköt Nasiru Mohammed, 18, in 3-2.

Efter 90 minuter hade Häcken slagit Elfsborg i en match som hade allt.

– Vi vet att det är en bra spelare, men det här var lite bingo, säger en glad Peter Gerhardsson om debutanten.

Häcken har helt förändrat förutsättningarna i den allsvenska guldstriden och kliver efter segern upp på en andraplats – fem poäng bakom Elfsborg.

Men det var Elfsborg som gick in i halvtidsvila med en 1-0-ledning efter att Stefan Ishizaki hittat David Elms panna i 28:e minuten.

I andra halvlek svängde det fram och tillbaka.

Björn Anklevs kvittering i 58:e blev snabbt 1-2 efter att Elfsborgs Marcus Rohdén gjort sitt första allsvenska mål.

Debutanten matchvinnare

I 65:e minuten fick unga ghananen Nasiru Mohammed göra allsvensk debut.

Med sin första bollkontakt i svensk fotboll kvitterade han matchen i 71:a minuten efter ett perfekt inlägg från Dioh Williams.

I 76:e slog han in 3-2.

– Jag är mycket glad den här kvällen, säger Mohammed till Canal Plus.

I maj var han och provspelade för Manchester City och Peter Gerhardsson lär vilja förlänga hans tremånaderskontrakt om det fortsätter såhär.

Waris Majeed ytterligare kliv mot titeln som allsvensk skyttekung med sitt femtonde mål, när han slog till på övertid.

Elfsborgs Jörgen Lennartson hyllar Häcken.

– Häcken var idag numret för stora för oss. Vi får spela mycket försvarsspel och då orkar vi inte ha det anfallsspelet vi vill. De vann välförtjänt.

Elfsborg leder fortfarande allsvenskan efter 20 spelade omgångar med 41 poäng, fem poäng före både Häcken och AIK. Malmö ligger sex poäng bakom med en match mindre spelad.