Nytt poängtapp för mästarna Tyresö

Publicerad 2013-08-21

Lisa Dahlkvist (längst till höger).

Tyresö hade chansen att kliva upp på samma poäng som serieledarna LdB Malmö men KIF Örebros forward Sarah Michaels ville annat.

Efter en händelsefattig första halvlek på Behrn Arena slog hon till med sitt femte mål för säsongen i den 76:e minuten.

Michael vann bollen på mittplan, drev framåt på högerkanten innan hon avslutade precis utanför straffområdet med ett hårt skott i första krysset. Tyresös målvakt, nyförvärvet Ashlyn Harris, hade inte en chans på drömträffen.

– Det är en otrolig prestation och ett fantastiskt avslut. Det är bra att vi har Sarah som kan göra sådana saker, säger lagkamraten Sara Larsson till TV4 Sport.

Pia Sundhage ligger på sjukhus efter att ha opererats för en cysta men följde matchen på TV och imponerades över målen, speciellt Michaels.

– Det måste vara årets hårdaste skott, säger hon till Sportbladet.

Även Tyresös tränare Tony Gustavsson hyllade fullträffen:

– Hon gör en individuell prestation som är magnifik, säger han.

Lisa Dahlkvist räddade en poäng åt Tyresö då hon kvitterade till 1-1 i den 84:e minuten efter fint förarbete av Meghan Klingenberg.

Resultatet innebär att Tyresö ligger två poäng bakom Malmö.

– Nu får vi jaga bakifrån men vi ska inte låta en match ta knäcken på oss, säger Gustavsson.