Arsenals otroliga utklassning

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-24

Imponerade mot Manchester City på bortaplan

Det var händelsernas match i supermötet mellan Arsenal och Manchester City.

Trots en missad straff från Cesc Fabregas spelade Arsenal till slut ut hemmalaget och tog därmed över andraplatsen i tabellen.

– Som vi spelade i dag är det svårt att stoppa oss, säger Fabregas efter matchen.

Manchester City inledde matchen med att få Dedryk Boyota utvisad efter fem minuters spel.

Ett tungt avbräck som gjorde en redan svår uppgift svårare.

Arsenal spelade bra och tog ledningen efter 21 minuter när Samir Nasri i ett snygg väggspel med Andrej Arsjavin lurade City-försvaret.

Hart räddade

Arsenal kunde också ha gjort 2–0 i slutet på den första halvleken när Cesc Fabregas blev fälld av Vincent Kompany. Fabregas slog straffen själv men City-målvakten Joe Hart räddade.

I den andra halvleken hade City flera farliga chanser bland annat från David Silva och framförallt inhopparen Emmanuel Adebayor men Arsenal fick göra sitt 2–0.

Efter 67 minuter drog Alex Song till med ett skott från nära håll som for upp i det högra krysset.

”Fantastisk fotboll”

Matchen punkterades i den 89:e minuten när Nicklas Bendtner blev helt frispelad och sedan avslutade iskallt.

– Vi spelade fantastisk fotboll ibland. Vi tar en bra seger mot ett bra lag, säger Fabregas efter matchen och menar att Citys utvisning inte påverkade deras spel.

– Hade de varit femton spelare och vi elva hade vi fortfarande gått för vinst. Så som vi spelade i dag så är det svårt att stoppa oss, konstaterar han.

I och med segern går Arsenal upp på 17 poäng och tar över andraplatsen från City tackvare bättre målskillnad.