Dagens namn: Lennart, Leonard

Dardan avgjorde derbyt - med sitt första allsvenska mål

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-09-15

18-åringen stor hjälte i den skånska supermatchen

Dardan Rexhepi är kvällens kung i Skåne. 18-åringen gjorde sitt första allsvenska mål någonsin - och sänkte Helsingborg i Superderbyt. Malmö vann till sist 2-0 sedan Wilton Figuiredo satt tvåan på tilläggstid.

Malmö FF

Det var derbyfest på Swedbank Stadion i kväll och det var hemmalaget Malmö som drog det längsta strået inför 23743 åskådare.

Malmö var bäst i inledningen och Rexhepis 1-0 i den 17:e minuten kom rättvist. Bollen gick som på en lina mellan Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad och Rexhepi, som med en lätt touch lurade Helsingborgs mittback Marcus Nilsson. Därefter placerade 18-åringen kyligt in sitt första allsvenska mål.

Tuff och hård förstahalvlek

Den första halvleken präglades i övrigt framförallt av kamp och stenhårt mittfältsspel. Domaren Jonas Eriksson lade ribban högt och tillät hårda tag - något som både lagen utnyttjade genom att smälla på riktigt ordentligt.

Bland tog Mattias Lindström en lång rusch för att tackla ner Guillermo Molins med axeln i hemmalagets straffområde - trots att bollen inte var i närheten. Tilltaget passerade dock obemärkt förbi.

Just Lindström var huvudperson igen i en sekvens en kvart in i den andra halvleken. 30-åringen fick ett helt öppet läge framför Johan Dahlin men skruvade med höger insida en bit över målet.

Porcellis nära kvittering

Fem minuter senare var det hemmalagets tur att få ett friläge, men Jimmy Durmaz fick bollen för långt ifrån sig och Pär Hansson i HIF-målet kom ut och blockerade skottet.

Med två minuter kvar av matchen hade Helsingborg ett utmärkt läge att kvittera men inhopparen Porcellis avslut från nära håll gick rakt på Dahlin som enkelt kunde plocka upp bollen.

På övertid kom sedan det definitiva avgörandet när Wilton Figueiredo dundrade in 2-0, framspelad av 1-0-skytten Rexhepi.

- Jag är besviken förstås. Det var en hyfsat jämn match, säger HIF:s tränare Conny Karlsson som dock tycker att helhetsbetyget för derbyt blir högsta möjliga.

- Det var en fantastisk fotbollsmatch, säger han.

Malmö FF leder därmed allsvenskan med tre poäng när sju omgångar återstår.