Publicerad 2024-08-30 20.51

Strasbourg förlorade en målfest mot Lyon.

Sebastian Nanasi gjorde mål i sin startdebut i Ligue 1 redan i andra minuten.

Strasbourgs svenska nyförvärv hoppade in i slutminuterna mot Rennes förra helgen och fick startdebutera borta mot Lyon under fredagen.

22-åringen tackade för förtroendet genom att göra mål redan i andra minuten. När läget dök upp i straffområdet var Nanasi kylig och placerade in Strasbourgs ledningsmål.

Lyon vände

Strasbourg ledde med 3–1 i andra halvlek, men Lyon vände och vann. Nanasi byttes ut vid ställningen 3–3 och sedan avgjorde Lyon och vann med 4–3.

– Jag är besviken över att vi förlorade. I första halvlek höll vi inte i bollen tillräckligt mycket. Det gjorde vi bättre i andra halvlek, vilket gjorde att vi kunde göra två mål. Sammantaget är jag besviken, men det är en del av inlärningsprocessen för unga spelare, säger Strasbourgs tränare Liam Rosenior på presskonferensen efter matchen.

Två svenskar i Strasbourg

Nanasi har varit en av allsvenskans bästa spelare de två senaste säsongerna och såldes från Malmö FF till Strasbourg i en rekordövergång förra veckan.

I Strasbourg är Nanasi lagkamrat med en annan svensk. Målvakten Karl-Johan Johnsson, 34, kom också precis till Strasbourg och storspelade i säsongens två första matcher.

Till en början höll han också tätt med hjälp av ett par vassa parader mot Lyon, men hade sedan en tyngre match med fyra insläppta mål.