Uppdaterad 19.32 | Publicerad 18.29

IFK Norrköping undvek sin tredje raka förlust.

Vito Hammershöy-Mistrati kvitterade i femte tilläggsminuten mot Häcken.

– Otroligt skönt, säger tvåmålsskytten Christoffer Nyman.

Efter fyra raka segrar och ett lyft från bottenstriden pekade pilen åt fel håll igen för IFK Norrköping med två raka förluster.

Christoffer Nyman gjorde sitt nionde och tionde mål för säsongen mot Häcken när han gav ”Peking” ledningen med både 1–0 och 2–1, men bortalaget vände och tog ledningen med 3–2 när Ali Youssef också blev tvåmålsskytt.

Kvittering i 95:e

IFK Norrköping fick dock sista ordet när det blev kalabalik i Häckens straffområde. Inbytte Vito Hammershöy-Mistrati fick ett öppet läge och tryckte in 3–3-målet på tilläggstid.

– Det var skönt att vi fick in kvitteringen, säger Christoffer Nyman till Max när han pustar ut efter matchen.

– Vi fick en hyfsad forcering i slutet tycker jag, även om Häcken är skickliga på att hålla bollen och trilla med den. Men det var otroligt skönt som sagt, mycket känslor.

Protest i matchinledningen

I början av matchen genomfördes en protestaktion.

En banderoll med texten ”avgå styrelsen” hölls upp på IFK Norrköpings ståplatsläktare samtidigt som klacken var tyst i fem minuter. Sedan sjöngs ”avgå styrelsen” i fem minuter.

Enligt NT har två av IFK Norrköpings supportergrupper gått ut med en kommuniké där man skriver att förtroendet för valberedningen och styrelsen är förbrukat.

Under måndagen håller klubben extrainsatt årsmöte.