Dagens namn: Orvar

Nyförvärven bakom Djurgårdens kross

Ingela Ahlberg/TT

Publicerad 2024-09-17 21.12

Djurgårdens Stinalisa Johansson, Mimmi Larsson och Pauline Hammarlund jublar över ett mål i krossen av Linköping.

Sommarens profilvärvningar i Djurgården visade klassen mot Linköping. Pauline Hammarlund och Mimmi Larsson gjorde båda mål när Linköping krossades med 5–2.

– Jätteskönt. Nu släpper det, säger tvåmålsskytten Mimmi Larsson.

Inför matchen låg Djurgården åtta och Linköping nia i tabellen, båda på 23 poäng. Och båda lagen har varit inne i en sämre period och var utan segrar efter sommaruppehållet. För Djurgårdens del kom senaste segern den 30 juni.

På Stockholms stadion visade Djurgården att man är på väg ur svackan. Detta mycket tack vare de landslagsmeriterade nyförvärven och Tove Almqvist som låg bakom de tre målen i första halvlek.

Första målet kom i den 19:e minuten då Pauline Hammarlund var osjälvisk och inte sköt själv utan passade in till Tove Almqvist som satte 1–0. Almqvist var sedan med i förarbetet till Hammarlunds 2–0 sju minuter senare.

”Får utdelning”

Och med några minuter till halvtidsvilan kunde Mimmi Larsson sätta 3–0 efter en passning från Tove Almqvist.

– Det känns skönt, framför allt att vi går in (i halvtid) med tre mål och får utdelning på våra chanser, säger Hammarlund till Viaplay.

– Vi utnyttjar ytorna bra och fyller på med folk som vi inte gjort i tidigare matcher.

Tajmingträning

Stina-Lisa Johansson satte 4–0 en kvart in i andra halvlek. Och Larsson petade in 5–0. Precis som Hammarlund gjorde hon sina första mål för Djurgården.

– Det var jätteskönt, det var det här som behövdes. Nu släpper det, säger Larsson till Viaplay.

– Vi har lagt mycket tid nu i veckan på inlägg och tajming, det gav resultat idag. Jättekul. Det var en rolig dag på jobbet.

Lisa Björk och Polly Doran svarade för Linköpings mål i slutminuterna av matcherna.

Pauline Hammarlund flyttade i somras hem till Stockholm efter tolv år, senast spelade hon för italienska Fiorentina. Och värmländskan Mimmi Larsson, som lämnade Rosengård 2022, har därefter varit i Kansas City och Leipzig.