Sportbladets Mattias Larsson: Därför vinner AIK Superettan

Superettan vinner man med bredd.

AIK:s trupp är bred som Mick Jaggers käft.

Högsommaråskan drog in över Vångavallen och precis innan start började regnet vräka ner.

Fem AIK:are kastade sig in under avbytarbänkens skyddande tak.

Det var en kille som lirat i Milan och Newcastle och en U 21-landslagsman på gränsen till ett genombrott. Ett ghanesiskt underbarn som letar efter spelglädjen, en före detta allsvensk anfallare som skolats om till högerback och en trygg reservmålvakt.

Det var Andreas Andersson, Mattias Moström, Derek Boateng, Kristian Haynes och Kjell Jönsson.

Få allsvenska lag kan matcha den bänken.

Eller som AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic uttryckte det:

- Trelleborg kämpade sig in i matchen men vi kände att vi hade en jättebra bänk i dag. Det var bara en tidsfråga innan vi skulle släppa in dem en efter en.

Körde över Trelleborg

Då ska ni veta att Trelleborg blev överkörda första halvtimmen.

Av elva andra AIK:are.

Arash Talbinejad nickade in 1-0 redan i tionde minuten och bara otur, oskärpa och en storspelande Rickard Rickardsson i hemmamålet hindrade matchen från att vara avgjort långt innan paus.

TFF lyckades kvittera med sitt första skott på mål - ändå kändes det hela tiden att hemmalaget var minst ett nummer mindre.

Mattias Moström byttes in och avgjorde matchen. Andreas Andersson kom in och visade att han fortfarande håller allsvensk klass. Kristian Haynes kom in och sprang ifrån tröttkörda motståndare.