Fortfarande i världsklass

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-03-26

Fabio Capello: Zlatan var fantastiskt

Fick 90 minuter Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen mot Roma i går. Matchen slutade 1–1 och Zlatan hyllades av Capello efteråt ”Ibrahimovic gjorde en fantastisk match, han sprang, han höll i bollen bra och var inblandad i flera viktiga spelsekvenser.”, säger han.

Zlatan kritiserades av journalisterna – då gav Fabio Capello omedelbart svar på tal.

– Han var fantastisk, sa Juventus-tränaren efter matchen.

Zlatan fick spela 90 minuter mot Roma, och såg bättre ut än på länge. Bästa målchansen kom efter 20 minuter, när hans nick rensades undan på mållinjen av Romas Alberto Aquilani.

I den andra halvleken hade hela Juventus det svårt. Laget fick spela med tio man eftersom Pavel Nedved fick rött kort på övertid i första. I den 85:e minuten kvitterade Romas inhoppare Houssine Kharja Emersons ledningsmål från den första halvleken och matchen slutade 1–1.

Zlatan var trots den sena poängförlusten en av de allra piggaste, och försökte i stort sett ensam sköta lagets anfallsspel.

”Höll i bollen bra”

Men på presskonferensen efter matchen ansattes Fabio Capello av flera journalister, som menade att Zlatan gjort en ny svag insats.

– Ibrahimovic gjorde en fantastisk match, han sprang, han höll i bollen bra och var inblandad i flera viktiga spelsekvenser. Jag kände att han behövde spela 90 minuter för att komma i form till Champions League, eftersom han inte spelat så mycket i de senaste matcherna. Men han visar att han är i bra form, och att han är redo för Arsenal, var Capellos replik.

Zlatan kan räkna med att få starta i Champions League-kvarten i London på tisdag. Alessandro Del Piero sträckte vänster lår och byttes ut.