Dagens namn: Ragnar, Ragna

Tyskland klart för VM-semifinal

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-22

...liksom USA

Tyskland jublar efter att Kerstin Garefrekes gjort 1-0 i slutet av den första halvleken.

Regerande världsmästarna Tyskland blev vid lunchtid på lördagen som första nation klart för semifinal i VM i Kina.

Avancemanget säkrades efter 3-0 mot Sveriges gruppmotståndare Nordkorea.

Nordkorea höll länge jämna steg med guldkandidaten Tyskland på Wuhan Arena. Regerande världsmästarna kom undan med blotta förskräckelsen vid ett flertal tillfällen och får tacka målvakten Nadine Angerer för en handfull nyckelräddningar.

Men medan Nordkorea trots flera målchanser inte fick in bollen visade Tyskland stor effektivitet. 1-0 kom i slutet av den första halvleken efter ett solonummer av Kerstin Garefrekes. Yttermittfältaren visade styrka när hon fick med sig bollen i ett hopslag och sedan med en skruv överlistade målvakten.

Nordkorea rivstartade i andra halvleken i sin jakt på en kvittering, men istället för 1-1 kom 2-0 i 67:e minuten. Målskytt Renate Lingor efter vackert förarbete signerat Sandra Smisek. När Tyskland sedan ökade på till 3-0 fem minuter senare efter en hörna som Annike Krahn knäat i mål var matchen avgjord.

Tyskland, som ännu inte förlorat i VM, möter vinnaren i kvartsfinalen mellan Marika Domanski-Lyfors Kina och Norge. Den kvartsfinalen spelas i morgon klockan 11.00 svensk tid.

I dagens andra kvartsfinal besegrade USA England med 3-0. Abby Wambach, Shannon Boxx och Kristine Lilly gjorde målen. I semifinal väntar Brasilien eller Australien.