Sätter press på topplagen efter 2-0 mot Malmö

Efter 2-0 borta mot Malmö sätter man press på Djurgården och Kalmar.

Personalen på Kamratgården i Göteborg kan börja tina upp gyldpytten som legat i frysen i elva år.

Efter 2-0-segern mot Malmö borta förstärker laget sin serieledning.

– Vi krigar. Planen var jäkligt tung i dag och vi kände att vi kanske inte var på topp men sa ”skit i spelet”. Vi skulle bara ta tre poäng, säger mittfältaren Tomas Olsson till TV4.

Göteborg blev stundtals tillbakapressat av Malmö under den första halvtimmen på Stadion.

Då stack Blåvitt upp och gjorde 1-0.

Tomas Olsson slog en snabb frispark till Pontus Wernbloom som slog den direkt vidare till Stefan Selakovic som stack i djupled tidigt. Selakovic tog ned bollen med höger och placerade in 1-0 för Blåvitt bakom Jonas Sandqvist.

Målet var hans tredje för säsongen – men var diskutabelt.

Tomas Olsson satte igång spelet när bollen inte låg still.

Det skulle komma fler omdiskuterade situationer.

Några minuter senare var Jonas Nilsson på väg igenom när han fälldes av Gustav Svensson. Nilsson vädjade efter en straff med domaren Jonas Eriksson vinkade avvärjande.

Reprisbilderna visade att en straffspark för Malmö inte hade varit helt uppåt väggarna.

Tidigare hade en Blåvittspelare fått bollen på handen i straffområdet – och inte heller det resulterade i någon straffspark.

Med fem minuter kvar av halvleken fick Pontus Wernbloom en jättechans att öka på till 2-0. Selakovic slog ett perfekt inlägg från höger som nådde Wernbloom i straffområdet som satte till pannan.

Jonas Sandqvist fick upp händerna, reflexräddade och styrde bort bollen till en hörna.

I andra halvlek flyttade Rehn och Olsson upp Tobias Hysén på topp och med kvarten kvar att spela avgjorde han matchen med sitt 2-0-mål.

Hysén hann före Jonas Sandqvist på en perfekt stickare i djupet och petade in det viktiga 2-0-målet.

Blåvitt har nu tre poäng ned till Djurgården – men har en match mer spelad.