”Zlatan pratade inte med någon efteråt”

Uppdaterad 2012-11-04 | Publicerad 2012-11-03

Blev utvisad när PSG föll hemma

Paris/Stockholm. Det blev en nattsvart lördag för Zlatan Ibrahimovic.

Han fick syna det röda kortet efter en våldsam spark i bröstet på Saint Etiennes målvakt Stéphane Ruffier.

– Jag tycker inte att det var rött kort, han tittar på bollen, säger PSG:s manager Carlo Ancelotti efter säsongens första ligaförlust.

I den 68:e minuten fick Zlatan Ibrahimovic och Saint Etiennes Moustapha Bayal Sall varsin tillsägelse av domaren för deras tuffa närkamper.

Minuten efter skickade Mathieu Bodmer en långboll mot Zlatan som tog sig förbi Sall. Sedan satsade den svenske landslagskaptenen stenhårt mot bortalagets målvakt Stéphane Ruffier.

Zlatan hoppade in i duellen och träffade målvakten med en spark i bröstet och båda blev liggande på gräset efteråt.

Domaren Laurent Duhamel tvekade aldrig utan drog upp det röda kortet och visade ut Zlatan, som slog ut med armarna. Sedan var 31–åringen framme och klagade hos domaren innan han gick av planen med tunga steg och PSG fick avsluta med tio man.

– Jag tycker inte att det var rött kort, han tittar på bollen, säger PSG:s manager Carlo Ancelotti.

– Zlatan pratade inte med någon efter matchen, han var besviken.

Självmål av hemmalaget

En knapp kvart före utvisningen hade Saint Etienne tagit ledningen i matchen.

Fabien Lemoine spelade till Pierre–Emerick Aubameyang i djupled och han skickade in bollen framför mål. Med hjälp av PSG:s Mamadou Sakhos högerben hamnade den i nät bakom målvakten Salvatore Sirigu.

Bara minuter efter Zlatans utvisning gjorde bortalaget 2–0.

Bodmer slarvade rejält i uppspelsfasen och St Etienne kontrade och Aubameyang rullade kyligt in lagets andra mål för kvällen.

Första nederlaget

Guillaume Hoarau reducerade till 1–2 i slutminuterna, men närmare än så kom aldrig den franska miljardklubben. PSG inkasserade säsongens första förlust och får nu klara sig utan Zlatan som riskerar att stängas av i några matcher.

Laget toppar dock fortfarande Ligue 1. Om Marseille besegrar Ajaccio på söndag kan laget gå upp på samma poäng, 22, som Paris Saint–Germain.

Zlatan har gjort tio mål på tio ligamatcher för PSG.