Dif förlorade igen – efter drömmål

Publicerad 2012-09-26

Tredje raka förlusten för Stockholmslaget

Derbyförlusten mot AIK verkar ha knäckt Djurgården.

Den positiva, förlustfria, trenden har bytts ut och efter två raka nederlag kom den tredje mot Åtvidaberg.

Matchvinnare blev Oscar Möller som i sin tur gav ”Bruket” sin första seger (2-1) på åtta matcher.

– Djurgården är ett mysterium. Ett lag helt utan vilja och kraft, säger experten Pelle Blohm till C More.

Länge såg det istället ut att bli en mardröm för Åtvidaberg.

Djurgårdens presspel i första halvlek var närmast obefintligt och hemmalaget kunde ha gått in i halvtidsvila med en tvåmålsledning om det inte hade varit för en jättemiss från Mohamed Abubakari och en handbollsräddning från Dif-målvakten Kenneth Höie.

I början andra halvlek hann man med att både tappa initiativet och släppa in ett nickmål från Djurgårdens Emil Bergström – hans första någonsin.

Drömanfall

Trots svagt spel lyckades Åtvidaberg skrapa ihop till en vändning.

I sin 350:e seriematch för klubben kom Kristian Bergström med en stenhård halvvolley som studsade in via Kenneth Höie.

Tvåan kom efter ett drömanfall längs Åtvidabergs vänsterkant som efter lite östgötsk tiki-taka resulterade i en lätt målnick för Oscar Möller i 77:e minuten.

Resultatet stod sig och ett svagt Djurgården kom aldrig ikapp.

Åtvidaberg kliver upp från streckstriden till en betryggande niondeplats med 31 poäng – blott en poäng bakom Djurgården.