Backens olyckliga rensning

Publicerad 2012-10-09

Flyger in i stolpen – på sämsta möjliga sätt

Vad skulle du göra för att förhindra ett mål?

Borussia Dortmunds Lukasz Piszczek gjorde en rejäl uppoffring när han avstyrde en kvittering mot Hannover.

Dortmund hade tagit ledningen i helgens tuffa bortamatch mot Hannover när kvicke anfallaren Didier Ya Konan, 28, kom fri med Dortmunds målvakt Roman Weidenfeller.

Med bara sekunder kvar av första halvlek kom Weidenfeller ut fel och Ya Konan kunde rulla in bollen från snäv vinkel – och hade gjort så om det inte hade varit för högerbacken Lukasz Piszczek, som dök upp i sista sekund och rensade bollen.

Olyckligt nog för Piszczek så gled han in i stolpen med benen isär och fick ta emot en rejäl smäll.

Skönt för Dortmund, inte särskilt skönt för Piszczek.

Högerbacken kunde dock återhämta sig i paus och spelade trots allt färdigt matchen – som ändå slutade 1-1.