Här spräcker Ljungberg nollan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-09

Gjorde sitt första mål i West Ham-tröjan i svenskmötet

Sebastian Larsson gjorde en bra landslagsdebut i onsdags mot Turkiet. På lördagen jobbade mittfältaren hårt hela matchen när Birmingham klarade 1–1 borta mot West Ham sedan Fredrik Ljungberg gjort sitt första mål i klubben.

Fredrik Ljungberg gjorde sitt första mål i West Ham-tröjan på Upton Park när han slog in 1–0 efter sju minuter. Målet var i princip öppet och Ljungberg slog in bollen bakom en chanslös Maik Taylor i Birminghams mål. Ljungberg var mycket pigg hela matchen och verkar ha övervunnit sina skadeproblem. Han löpte mycket på sin kant.

Hattrick av Carew

Birmingham kvitterade tio minuter senare på straff genom James McFadden. En viktig poäng för Birmingham som därmed tog steget upp ovanför nedflyttningsstrecket. Larsson gjorde en bra match till höger mot mittfältet.

I halvtid låg Aston Villa under med 0–1 hemma mot Newcastle. Då bytte Martin O'Neill ut Olof Mellberg, satte in Craig Gardner som högerback, och på 45 minuter vände Aston Villa till seger med 4–1. Stor matchhjälte blev norrmannen som John Carew gjorde ett äkta hattrick efter två nickmål och en straff i den sista minuten.

Carew hade det svårt i första halvlek – liksom hela Aston Villa. Men i den andra halvleken lossnade det och han tackade lagkaptenen Gareth Barry för sitt hattrick.

Tungt för Keegan

– Gareth brukar normalt lägga straffarna men nu lät han mig ta den för att ge mig möjligheten till ett hattrick och det är jag förstås mycket tacksam för. Jag sköt den hårt och högt och det var underbart att se bollen gå i mål, sade Carew.

Mellberg har ju redan skrivit på för italienska storklubben Juventus men Aston Villa vill ha kvar landslagsbacken säsongen ut. Svensken har dock för det mesta spelat till höger i försvaret.

Nye tränaren Kevin Keegan har inte blivit den frälsare som Newcastle hoppats på. Michael Owen gav laget ledningen redan efter fyra minuter men blev sedan helt utspelat i den andra rundan och ligger på tolfteplats i Premier league.

Debut för Afonso

Hoppet är så gott som ute för Derby om fortsatt spel i Premier league. 0–1 hemma mot Tottenham sedan Robbie Keane gjort matchens enda mål i den 68:e minuten.

Afonso Alves fick hoppa in efter 57 minuter i sin nya klubb Middlesbrough hemma mot Roy Hodgsons Fulham vid ställningen 1–0 (Jeremie Aliadiere). Resultatet stod sig utan att Afonso deltog särskilt mycket i spelet.

Ny tung förlust för Fulham som fortfarande ligger näst sist.