Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-22

Skador och magsjuka krossade HIF:s dröm

Här rinner det iväg... Henrik Larsson och Helsingborg kom aldrig riktigt nära PSV Eindhoven i Uefacupen. Larsson själv drabbades av magsjuka innan gårdagens match på Olympia i Helsingborg. ”Henrik kunde inte göra sig själv rättvisa”, säger tränaren Bosse Nilsson.

HELSINGBORG. Skit också, Helsingborg.

Två skador i första halvlek och en Henrik Larsson med diarré krossade Uefadrömmen.

– Henrik kunde inte göra sig själv rättvisa, säger HIF:s tränare Bosse Nilsson.

Vid sista träningen inför returmötet med PSV bytte Henrik Larsson om i ett eget omklädningsrum för att hans magsjuka inte skulle sprida sig till resten av laget.

När superanfallaren sprang in på Olympia var det efter långt ifrån optimala förberedelser.

– Henrik var sjuk före matchen, inte feber eller så, utan magsjuk, säger Bosse Nilsson.

Trots det var det Larsson som skapade HIF:s tre gyllene chanser att ta ledningen i första halvlek och sätta rejäl press på PSV.

Fick inte rätt träff

I 22:a minuten tog Larsson ned ett långt framspel, men fick ingen riktig träff på vänsterskottet och bollen smet utanför.

I 32:a minuten petade Larsson tillbaka bollen till Andreas Jakobsson vars tunga skott smet precis utanför vänsterstolpen.

I 34:e minuten sjabblade ett i första halvlek virrigt PSV-försvar, bollen studsade fram till Larsson som i fritt läge inte fick rätt träff på bollen som gick utanför till höger.

– Normalt gör Henrik ett eller två mål på de chanser han skapade, säger Bosse Nilsson.

Larsson själv lämnade besviken Olympia direkt efter matchen efter en kortare intervju med holländsk tv.

Trots Larssons magsjuka hotade HIF holländarna i första halvlek och matchen levde i högsta grad efter 45 minuter.

Då kom två nya smällar.

Ekstrand gick av

Mittbacken Joel Ekstrand tvingades gå av med en ömmande ljumske. Samtidigt klev Adama Tamboura av med en lätt hjärnskakning.

Ersättarna Leandro Castan, mittback, och Andreas Landgren, högerback, fick en mardrömsstart.

1.32 in på andra halvlek kom Landgren på mellanhand, samtidigt tappade Castan enkelt markering på PSV:s Ottman Bakkal.

Det låga skottet från vänster avgjorde matchen. Vid 0–2 blev Castan uppsnurrad och Landgren tappade markering på Darko Lazovic.

Som om det inte vore nog med skadeeländet sträckte Marcus Lantz ryggen på uppvärmningen och fick smärtstillande precis före avspark.