”Bajens” tunga hemmafacit fortsätter

Hammarbys tränare Gregg Berhalter och Landskronas Henrik Larsson.

Det vill sig inte för Hammarby på Söderstadion.

Under tisdagskvällen tog man emot Landskrona Bois, men ännu en gång fick man inte in bollen.

Resultatet skrevs till 0-0 och ”Bajen” har bara gjort 10 mål och vunnit tre matcher på hemmaplan hittills.

– Jag är nöjd med insatsen, men vi är alla besvikna över att inte tagit tre poäng, säger Hammarbys tränare Gregg Berhalter.

Det var en chansrik match som spelades på Söderstadion, men efteråt kändes det mer som två förlorare på plan.

Hammarby kunde å ena sidan gå om Landskrona och haka på i toppen vid vinst – Landskrona kunde å andra sidan ha känning på Halmstad och allsvensk kvalplats.

Men det ville sig inte.

Skapade tryck

Under långa perioder skapade Hammarby stort tryck mot Landskrona-målet, men som så många gånger förut ville bollen inte gå in.

Max von Schlebrügge nickade i ribban och Sinan Ayranci sköt över från nära håll.

– Det var en fysisk intensiv match. Tillslut är jag lite besviken över att vi inte kunde vinna matchen för vi började så bra. Men efter den trettionde minuten tappade vi matchen lite, säger Gregg Berhalter till Sportbladet.

På andra sidan kom Landskrona flera gånger loss i farliga omställningar men Johannes Hopf i Hammarby-buren visade sig flera gånger från sin bästa sida och gjorde viktiga räddningar.

– Alla hade skrivit under på att ett kryss inför så jag är nöjd, säger Henrik Larsson.

10 mål på 10 matcher

Hammarby är tillsammans med Umeå sämst i superettan på att göra mål på hemmaplan – på tio matcher på Söderstadion har man bara lyckats göra tio mål.

På bortaplan har man gjort 13 mål på tio matcher och tagit fyra vinster.

Landskrona parkerar på sin fjärdeplats med 30 poäng, Hammarby på en sjätteplats med 28 poäng.