Gomez på väg att skicka Holland ur EM

Publicerad 2012-06-13

Mario Gomez tvåmålsskytt i första halvek

Två distinkta avslut av Mario Gomez håller på att skicka Tyskland till kvartsfinal – och Holland ut ur turneringen.

Nu krävs ett smärre mirakel om de orangea ska klara sig till kvarten.

– Vi har tagit sex poäng på två matcher, vad mer kan man önska, säger Mario Gomez.

Fotbolls-EM

Efter den överraskande förlusten mot Danmark i öppningsmatchen var Holland piskade att ta minst en poäng av Tyskland för att ha en bra chans att klara sig vidare i turneringen.

Så blev det inte – mycket på grund av Mario Gomez.

I 24:e minuten frispelades den tyske forwarden av Bastian Schweinsteiger och kunde efter en elegant vändning enkelt placera 1–0. 14 minuter senare fick Gomez sätta sitt och Tysklands tredje mål i turneringen med en högerträff i målvakten Stekelenburgs bortre hörn. Mål som kunde göra att den inför turneringen ifrågasatte skyttekungen kunde andas ut.

– Pressen på mig är stor, jag hade flera hundra kilon på mina axlar som försvann nu. Jag är glad att jag kunde hjälpa laget med två mål, säger Gomez efter matchen.

Buades ut

I halvtid buades holländarna ut av sina egna fans.

Till starten av andra halvlek skickade Bert van Marwijk in Klaas-Jan Huntelaar och Rafael van der Vaart.

Med kvarten kvar lyckades laget få in en reducering när Robin van Persie krutade in 1–2 med högern.

Närmare än så kom inte laget.

Nu måste Holland besegra Portugal med minst två mål i sista omgången för att överhuvudtaget ha chansen att överleva i turneringen. Samtidigt får inte Danmark ta poäng mot Tyskland.