Dagens namn: Stella, Estelle

Reserven snuvade Liverpool på poäng

Uppdaterad 2011-12-27 | Publicerad 2011-12-26

Blev poänghjälte med monsterräddning

Blackburn klarade oavgjort, 1-1, borta mot Liverpool efter en heroisk försvarsinsats.

Lagets främste hjälte – målvaktsreserven Mark Bunn som svarade för en magisk reflexräddning på övertid.

– Det är en fantastisk räddning, säger Viasats expert Bosse Petersson.

Blackburn kom till Anfield med tre raka förluster och ett skadeskjutet lag. Bland annat saknades skadade förstemålvakten Paul Robinson. Tabelljumbon var tillbakapressat under stora delar av den första halvleken men chockade ändå hemmalaget precis innan halvtid då man tog ledningen via ett självmål. Syndabock var Charlie Adam som olyckligt styrde in en hörna i eget mål.

Skapade chanser

Liverpool fick utdelning tidigt i den andra halvleken då Maxi Rodriguez nickade in kvitteringen framspelad av mittbacken Martin Skrtel. Hemmalaget fortsatte att pressa på för tre poäng och skapade en mängd chanser för ett segermål. Närmast kom Andy Carroll som styrde ett inlägg med högerfoten från nära håll på övertid. I vägen stod dock målvaktsreserven Mark Bunn som svarade för en helt otrolig reflexräddning.

– Det är en fantastisk räddning men det är samtidigt inte ett tillräckligt bra avslut av Carroll, säger Bosse Petersson om den matchavgörande sekvensen.

På den efterföljande hörnan var Liverpool nära på nytt då försvararen Daniel Agger höll sig framme, men danskens nick räddades på mållinjen och ett nytt snöpligt poängtapp var därmed ett faktum för de rödklädda.