Tyskarna avgjorde på tilläggstid

Didier Drogba såg ut att skjuta Chelsea vidare till åttondelsfinal.

Men Leverkusen svarade för en bragdvändning.

Nu är Chelsea rejält pressat inför sista omgången – som blir en rysare.

Didier Drogba gav Chelsea ledningen direkt efter paus och i det läget var Chelsea klart för vidare avancemang. Men Leverkusen hade långt ifrån gett upp.

Förre Chelsea-spelaren Michael Ballack fick ett kanonläge att kvittera, men Petr Cech svarade för en formidabel räddning.

I 73:e minuten tvingades dock Cech kapitulera. Sidney Sam lyfte fram bollen till inhopparen Eren Derdiyok, som nickade in 1–1.

Rysare i sista omgången

Matchen såg länge ut att sluta oavgjord. Men på en hörna på tilläggstid fläkte sig Manuel Friedrich fram och nickade in 2–1 via ribban efter att ha vunnit nickduellen mot Alex.

– Vi var kompakta och disciplinerade – fram till sista sekunden. Det finns inga perfekta organisationer. En liten detalj kan göra hela skillnaden, säger Chelseas tränare Andres Villas-Boas till BBC.

Resultatet innebär att sista omgången i grupp E blir en rysare. Leverkusen, som toppar gruppen på nio poäng och redan är klart för åttondelsfinal, gästar redan avsågade Genk.

Målkalas av Valencia

Chelsea spelar en helt avgörande match hemma mot Valencia, där båda lagen har åtta poäng inför avspark.

– Det är tufft för engelska klubbar i Champions League för tillfället, men vi måste vara modiga. Vi är fortfarande före Valencia och förväntar oss att Leverkusen gör sitt jobb. Vi kan gå vidare, säger Andres Villas-Boas.

Valencia hade i kväll målkalas hemma på Mestalla och vann med 7–0 mot Genk. Roberto Soldado svarade för ett äkta hattrick med tre mål mellan 13:e och 39:e minuten.