Vinst – men Portugal buades ut av publiken

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-12

Faro/Stockholm. Sverige gav ett styrkebesked – Portugal buades ut. Landslagets motståndare i VM-kvalet hade svårt i det offensiva spelet mot Finland.

– Det är ett problem för mig och spelarna att lösa, säger förbundskaptenen Carlos Queiroz.

Ronaldo och Portugal hade problem med målskyttet men lyckades till slut vinna med 1–0 – Ronaldo på straff.

Sveriges kommande VM-kvalmotståndare vann mot Finland med 1–0. Men Portugal imponerade inte. Som så ofta tidigare hade portugiserna svårt att förvalta sina chanser – och det krävdes en feldömd straff för att Cristiano Ronaldo till sist kunde sätta bollen i nät.

I slutet av den första halvleken kom hemmalaget dock igång med sitt spel och skapade flera chanser. Men Finlands målvakt Jussi Jääskeläinen storspelade och svarade för ett par riktigt svettiga räddningar. I paus var ställningen 0-0.

Ronaldo fixade segern

Danny Alves byttes in i den

60:e minuten och var till stor del den som räddade äran för Portugal. Den offensive mittfältaren hade bara varit på plan en minut när han störtade på en retur innan han föll i duell med Petri Pasanen. Repriserna visade att straffen var feldömd. Men Cristiano Ronaldo var säker från elva meter.

”Lättdömd straff”

– Det var synd att förlora på en lättdömd straff. Om det hade varit ett skott från 30 meter avgjort hade det varit lättare att acceptera, säger Finlands tränare Stuart Baxter till Canal +.

I slutet av matchen visade hemmapubliken sitt missnöje och buade ut hemmaspelarna. Och förbundskapten Carlos Queiroz var bekymrad efteråt.

– Det är synd att vi inte gjorde ett eller två mål till. Det är ett problem för mig och spelarna att lösa, säger han till Reuters.