Högdramatiskt i superettan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-04

Tre kryss i måndagens matcher

Norrköpings Amir Tankovic fick rött kort.

Det var på övertid det hände. Tre mål varav båda i måstematchen mellan Sirius och IFK Norrköping gjordes när klockan tickat över 90 minuter. Och Väsby satte stopp för Mjällbys segertåg.

Imad Khalili var nog övertygad om att han skjutit IFK Norrköping till lagets första seger för i år när han på stopptid satte 0–1 borta mot Sirius. Men inte – den före detta Norrköping-spelaren Pierre Gallo ville annat och hann kvittera innan domaren blåste av matchen. Dramatiskt på hög nivå och de båda lagen får fortsätta jaga sina första fullpoängare för säsongen.

Santos femte fullträff

Det var spännande även på Kopparvallen där Ricardo Santos förstörde kvällen för sitt förra lag. Brassen satte 2–2 på stopptid och räddade poäng åt sitt J-Södra, anfallarens femte mål för säsongen. Tidigare hade Åtvidaberg tagit ett säkert grepp om de tre poängen. Jesper Arvidsson satte 1–0 på frispark efter 55 minuter, och i 74:e utökade Daniel Hallingström på straff. Men bara minuter senare fick Jönköping kontakt då Valid Elkari satte reduceringsmålet, och sedan kom då 2–2 på övertid.

Kvällens skräll stod tabelljumbon Väsby för. Hemma på Vilundavallen klarade man 0–0 mot serieledande Mjällby efter att gästerna bland annat fått den chilenske mittbacken Juan Robledo utvisad strax före paus. Båda lagen hade ett par fina lägen i den första halvleken, men den andra blev desto tätare då Mjällby bestämde sig för att täta till bakåt.