Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-10

VM-chansen minimal

BITTERT UTTÅG. Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic vandrar av planen.

KÖPENHAMN/STOCKHOLM. Danmarks Jacob Poulsen sköt sönder Sveriges VM-drömmar på Parken i Köpenhamn.

Efter 0-1-förlusten står Sveriges VM-hopp nu till Malta som måste ta poäng mot Portugal på onsdag.

–Det känns skitdåligt, säger Lars Lagerbäck.

Sveriges VM-öde ligger nu i Maltas händer. Kvalgruppens jumbonation måste ta poäng mot Portugal på onsdag om Sveriges ska kunna nå VM.

– Behöver vi hjälp från Malta är oddsen på det är inte så höga, säger Lars Lagerbäck.

Malta ligger sist i kvalgruppen med en poäng efter nio matcher. Laget har så här långt inte lyckas göra något mål framåt och släppt in 22 bakåt.

Mardrömssituationen blev ett faktum efter att Sverige förlorat matchen mot Danmark med 0-1 och Portugal kört över Ungern med 3-0 i lördagens sena möte.

”Unnar inte Danmark platsen”

Sverige trodde sig ha avgjort två gånger om på Parken. Henrik Larsson hade det första natrasslet i minut 70 men målet blev bortdömt för offside.

Två minuter senare hade även Sebastian Larsson en boll i mål men spanske domaren Manuel Mejuto Gonzalez ansåg att bollen varit över linjen innan Zlatan Ibahimovic slog passningen.

I stället kunde Jacob Poulsen avgöra ödesmatchen. Dansken sköt, via Daniel Majstorovic, in det matchavgörande målet från distans.

– Det är bara att gratulera Danmark, alltid skoj med ett nordiskt land som går till VM men inte på vår bekostnad, det unnar jag dom inte, säger Lagerbäck.

– Vi gör ett ärligt försök i andra halvlek men vi får inte dit bollen, det får Danmark.

Trots resultatet så är förbundskaptenen nöjd med sitt svenska lag.

– Jag tycker att vi dominerar andra halvlek så spelmässigt är det godkänt.