Valdés knäskadad – missar fotbolls-VM

Publicerad 2014-03-26

Målvakten borta resten av säsongen

BARCELONA/STOCKHOLM. Victor Valdés missar resten av säsongen med Barcelona och VM-slutspelet med Spanien.

Den 32-årige målvakten lämnade onsdagens ligamatch mot Celta Vigo på bår med ett skadat korsband.

Barcelona vann mötet med 3-0.

Det var efter drygt 20 minuter som Victor Valdés, för dagen kapten i Barcelona, skadade sig. Målvakten hoppade för att rädda en frispark mot Celta Vigo och när han landade såg högerbenet inte längre ut att bära honom.

Spanjoren blev liggandes i gräset och tog sig för höger knä. Medicinsk personal anslöt snabbt och bar sedan ut 32-åringen på bår.

– Det är en tuff smäll. Jag trodde att vi redan hade haft all otur vi kunde få, men jag hade fel, säger managern Gerardo Martino enligt spansk media.

Kontraktslös i sommar

Skadan kommer extremt olägligt för Barcelona som slåss om ligatiteln med Atlético Madrid och Real Madrid samtidigt som de den 1 april ställs mot Atlético i Champions Leagues kvartsfinalspel. Den kan också bli kostsamt för Valdés själv som blir kontraktslös i sommar och då aviserat att han vill hitta en ny klubb.

Senare på kvällen bekräftade Barcelona att det rör sig om en skada på det främre korsbandet och Valdés missar VM i Brasilien i sommar.

Pinto höll nollan

Reservmålvakten José Manuel Pinto ersatte i onsdagens match och storspelade med bland annat en svettig dubbelräddning 52 minuter in i matchen. 38-åringen fick också hålla nolla när Barcelona vann med 3-0.

Neymar gjorde två av målen framåt och Leo Messi noterades för ett.

– Det är alltid kul att göra mål och efter några matcher utan mål är jag glad att få hitta rätt igen. Jag är nöjd att kunna hjälpa laget, säger Neymar.

– Men på grund av Valdés skada kan vi inte lämna matchen helt nöjda. Han är en fantastisk målvakt och lagkamrat och det är tragiskt det som hände. Jag hoppas att han är okej.