Aubameyangs succédebut

Publicerad 2013-08-10

Pierre-Emerick Aubameyang firar mål för Dortmund.

Snacka om succépremiär.

Pierre-Emerick Aubameyang gjorde mål vid första avslutet på mål – och fullbordade succén med hattrick.

Dortmund vann seriepremiären mot Augsburg med 4-0.

Han var Borussia Dortmunds önskespelare inför säsongen 2013/2014. Samarbetet mellan Pierre-Emerick Aubameyang och hans nya spelare kunde inte börjat bättre.

I den 24:e minuten kom anfallaren rätt vid ett inlägg från Marcel Schmelzer och nickade in 1-0. Efter en dryg timme utökade 24-åringen till 2-0 och i den 79:e minuten fullbordade Aubameyang sin perfekt debut med att göra hattrick.

Fem år sen sist

Senast en spelare gjorde tre mål i sin Bundesliga-debut var i februari 2008. Martin Fenin tryckte in de målen för Frankfurt.

Robert Lewandowski, som vill bort från klubben, spelade från start mot Augsburg. I den 86:e minuten fastställde han slutresultatet från straffpunkten.